14-12-2014: OZON-wandeling

¨Hoe ontsnipper je een bos?¨

 

141214 OZON

Samen aan de wandel © LIFE+ OZON

Zondag 14 december stond volledig in het kader van het OZON project. In de voormiddag verzamelden zo’n 25 enthousiastelingen zich in het bosmuseum om alles over het project te vernemen.

 

De deelnemers kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Er waren bezoekers uit onder andere Leuven, Antwerpen, Kasterlee, Hasselt, Harelbeke en Gentbrugge, maar ook uit de directe omgeving van het Zoniënwoud: Hoeilaart, Tervuren, Sint-Genesius-Rode, Zaventem en Brussel.

Na een uitgebreide presentatie door projectleider Steven en de gelegenheid voor vragen, stond er een wandeling op het menu. Ook de zon was aanwezig.

141214 OZON.

Ontmoeting met de hooglanders © LIFE+ OZON

De groep vertrok aan knooppunt Groenendaal en nam vervolgens een kijkje bij de locatie van het geplande ecoduct, op de voormalige renbaan van Groenendaal.
Van daaruit ging de groep via de voormalige Ganzepootvijver naar de kantoren van het Agentschap voor Natuur en Bos om tenslotte de Schotse Hooglanders en Dikke Eugène van dichtbij te ontmoeten.

 

Had u graag willen deelnemen aan de OZON-excursie, maar is het dit keer niet gelukt? Of zou u graag opnieuw meegaan om de evolutie van het project te bekijken? Komend jaar doen we dit zeker opnieuw, dus houd de website in de gaten!