B&B Hippo-Droom officieel geopend

Op 24 april 2014 opende Bed & Breakfast Hippo-Droom officieel de deuren. Daarmee is het Zoniënwoud weer een toeristische troef rijker. In de nabijheid van het bosmuseum in Groenendaal kan je voortaan terecht voor een verblijf in één van de luxueus ingerichte kamers, en binnenkort ook voor een hapje en een drankje op het mooie zonneterras.

grijze streepsjesbastesdoornUitbaters Sophie en Davy brachten hun B&B onder in een belle-epoque-villa, die door Inverde, in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), prachtig gerestaureerd werd. ANB voorzag ook in een nieuwe publieke parking en een boomgaard aan de ‘poort van Groenendaal’. Het gloednieuwe Hippo-Droom herbergt acht themakamers, met klinkende namen als ‘Dieren in het bos’, ‘druif’ of ‘Nero’. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer en alle modern comfort; vijf kamers beschikken bovendien over een gezellige zithoek en een leuk terras. “Ook paardenliefhebbers zijn bij ons meer dan welkom,” vertelt Sophie Vercammen. “We hebben zes ruime paardenboxen en een graasweide van 1 ha. Wie wil overnachten en tegelijk de omgeving te paard wil verkennen, heeft daarvoor dus alle voorzieningen. Ook zonder paard ben je natuurlijk meer dan welkom.”

grijze streepsjesbastesdoornTijdens de openingsreceptie op 24 april werd meteen duidelijk dat Sophie en Davy oog hebben voor kwaliteit. De kamers werden piekfijn afgewerkt, met respect voor de oorspronkelijke belle-epoque-architectuur. Ook de prachtige locatie is een troef, temidden van het groen en nabij Groenendaal, waar in een ver verleden nog Keizer Karel met zes andere gekroonde hoofden logeerde. Hippo-Droom mikt overigens niet alleen op verblijfstoeristen. Ook wandelaars zijn welkom. “Vanaf 3 mei is het mogelijk om in de namiddag een drankje of een dessertje te nuttigen op het heerlijke zonneterras,” zegt Sophie Vercammen. “Later, waarschijnlijk in juni, kan je in de Hippo-Droom ook terecht voor lunches.”

Voor meer foto’s van de kamers, info en tarieven kan je terecht op de website: www.hippo-droom.be.