Gloednieuwe wandelkaart zet bezienswaardigheden in de verf

Het Nationaal Geografisch Instituut bracht zopas een gloednieuwe kaart van het Zoniënwoud uit. Die toont de weg naar de mooiste plekjes in het bos.

Fietsen in het Zoniënwoud

Fietsen in het Zoniënwoud © Yves Adams

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) heeft samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, Leefmilieu Brussel en de Service public de Wallonie een nieuwe editie van de toeristische kaart van het Zoniënwoud klaargestoomd. Die bevat naast een topografische kaart ook een thematische kaart met heel wat praktische informatie over de bezienswaardigheden in het bos.

Twee voor de prijs van één

De thematische kaart toont met kleurcodes of een weg toegankelijk is voor wandelaars, fietsers of ruiters. Pictogrammen duiden de locatie van parkings, stations, informatieborden en andere bezienswaardigheden aan. En met kleuren en grafische elementen vind je snel en gemakkelijk speelzones, natuurreservaten, bosreservaten en beschermde zones terug.

Op de achterzijde van de kaart vind je de topografische versie. Voor GPS-gebruikers zijn bovendien de coördinaten aangegeven. Het is kortom een onmisbare kaart voor al wie van het Zoniënwoud houdt!

Kriebelt het om eropuit te trekken? Je vindt de kaart voor 7 euro op www.ngi.be, bij VVV Tervuren, Markt 7B – 3080 Tervuren of bij De Bosuil, Witherendreef 1 – 3090 Overijse.