Groenendaal pakt uit met prachtige geschiedenis op Open Monumentendag

Op 11 september hebben verschillende historische locaties in Groenendaal hun deuren weer opengezet voor Open Monumentendag. Het boeiende verleden van de streek stond volop in de kijker. Met interessante rondleidingen en verfrissende natuurwandelingen viel er heel wat te beleven!

Open Monumentendag

© Stefaan Bockstael

Meer dan duizend bezoekers deden Groenendaal aan voor Open Monumentendag. Ze kwamen de Koninklijke Loge van de hippodroom van Groenendaal bewonderen, vroeger een van de langste en mooiste renbanen van het land. Veel van de gebouwen rond de piste werden vijftien jaar geleden gesloopt, maar de overgebleven constructies getuigen nog steeds van het rijke verleden van de hippodroom.

Ook in de prachtige belle-époquevilla met aanpalende manège – nu omgetoverd tot B&B Hippo-Droom – konden bezoekers een kijkje nemen. En tijdens verschillende rondleidingen kwamen ze alles te weten over de geschiedenis van de paardenrenbaan en oorlogsrelicten in Groenendaal. Wie nog wat natuur wilde opsnuiven, kwam aan zijn trekken in het Zoniënwoud. Op een geleide wandeling maakten natuurliefhebbers kennis met de spinnen in en rond het woud. Een geslaagde dag die bij jong en oud nog lang zal nazinderen!