Koninklijke Loge heropent als unieke eventlocatie in het groen!

Een receptie? Vergadering? Walking dinner? Sinds begin september kun je daarvoor te­recht in de Koninklijke Loge op de voormalige hippodroom van Groenendaal, een unieke loca­tie pal in het Zoniënwoud.

Koninklijke loge @ Sophie Vercammen

© Sophie Vercammen

De renbaan van Groenendaal was decennialang de trots van de Belgische paardensport, met de Koninklijke Loge als majes­tueus embleem. Vanuit dat gebouw uit 1924 had koning Albert I en zijn gevolg een uitstekend zicht op de paardenrennen.

Op 16 juni 2001 werd de laatste paardenkoers gehou­den op de hippodroom van Groenendaal. Sindsdien was het gebouw onderhevig aan verval. Vorige zomer gingen NatuurInvest en het Agentschap voor Natuur en Bos van start met de renovatie om er een koninklijk juweeltje van te maken.

Vandaag is het monument een unieke locatie voor vergaderingen, recepties, teambuildings, familiefeesten en seminaries. Op de eerste verdieping komt bovendien een originele overnachtingsplek te midden van de natuur. Sophie Vercammen en Davy Verbeke, de twee concessie­houders van B&B Hippo-Droom in Groenendaal, baten ook de Koninklijke Loge uit.

Bezoekers kunnen het gebouw enkel op afspraak be­zoeken met Davy of Sophie. Vanaf de parking van B&B Hippo-Droom is het een mooie wandeling van tien minuten door het Zoniënwoud.

Op 11 september 2016 opent de Koninklijke Loge Groenendaal uitzonderlijk haar deuren voor Open Monumentendag en kun je het gerenoveerde pand met eigen ogen bewonderen.

Meer info op www.koninklijkeloge.be, davy@koninklijkeloge.be of +32 477 52 46 58.