Passage aan Warandepoort in Tervuren weer open

Begin dit jaar opende het gemeenschapscentrum De Warandepoort in Tervuren zijn deuren. Een week na de opening moest het middenplein echter al afgesloten worden. De passage daar was immers te steil. Nu zijn de aanpassingen aan de passage afgerond en is het plein weer open.

De Warandepoort

© Lander Loeckx

De Warandepoort is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Zoniënwoud, het Geografisch Arboretum of het Park van Tervuren. Maar het hellende vlak dat het middenplein verbindt met het park bleek al snel na de opening te steil. Niet alleen was de passage ontoegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers, het was ook een hele uitdaging voor andere bezoekers om het middenplein veilig over te steken. Dus werd het plein afgesloten.

Bloembakken en banken

Nieuwe werken drongen zich op. Het steilste stuk van het plein werd opgedeeld in twee hellende vlakken met een recht tussenstuk. Ook het pad dat door het midden van het plein loopt, werd heraangelegd, zodat het duidelijker zichtbaar is. Ten slotte werden op de steilste stukken van het middenplein bloembakken en banken geplaatst, zodat bezoekers daar automatisch niet meer lopen.