Boeken

Het Zoniënwoud. Een natuurmonument en zijn geschiedenis

Dit lijvige koffietafelboek traceert de rijke geschiedenis van het Zoniënwoud in al zijn facetten.
Foret de Soignes Frederic Demeuse
Met betoverende foto’s en historische anekdotes neemt dit boek de lezer op sleeptouw door het rijk van het Zoniënwoud.

Forêt de Soignes van Frédéric Demeuse en Julie Galand (uitgeverij Renaissance du Livre) kost 34,90 €. U kunt het bestellen via de website van Renaissance du Livre.

Het Zoniënwoud. Een nieuwe visie op een patrimonium met toekomst.

Dit boek kwam tot stand dankzij de nauwe samenwerking tussen verschillende wetenschappers actief op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, flora en fauna, hydrologie, klimatologie, toponymie. In 230 bladzijden en meer dan 200 foto’s bundelt het bijna alle aspecten van dit unieke Zoniënerfgoed van zijn ontstaan tot nu.

Het Zoniënwoud. Een nieuwe visie op een patrimonium met toekomst (Uitgeverij Groeninghe) kost 35,00 € (+ 8,00 € verzendingskosten in België). Speciale studentenprijs: 25,00 €. U kunt het bestellen via de website van De Vrienden van het Zoniënwoud.

De Schilders van het Zoniënwoud  1850 – 1950 

Dit boek nodigt ons uit tot een ware herontdekkingstocht doorheen het Zoniënwoud, verheerlijkt door het oog van befaamde schilders zoals Hippolyte Boulenger, Jean Degreef, Rik Wouters, Rodolphe en Juliette Wytsman.

De Schilders van het Zoniënwoud 1850-1950 is uitgegeven bij Lannoo en kost 25,00 € (+ 8 € verzendingskosten in België). Speciale studentenprijs: 20,00 €. U kunt het bestellen via de website van De Vrienden van het Zoniënwoud.