Studies en rapporten

Welke toekomst voor het Zoniënwoud?

5Het klimaat verandert, de maatschappij evolueert razendsnel en het publiek heeft andere verwachtingen van natuurgebieden. Aan die evoluties ontsnapt ook het Zoniënwoud niet. Hoe pakt het Zoniënwoud die uitdagingen het best aan? Die vraag stond op 29 november 2011 centraal tijdens het colloquium Welke toekomst voor het Zoniënwoud? van de Koninklijke Vlaamse Academie van België en l’Académie royale de Belgique.

Wetenschappers en beheerders gaven een overzicht van recent onderzoek over het thema, met praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Op basis daarvan formuleerden ze aanbevelingen voor een duurzaam beheer van het Zoniënwoud. Die zijn nu gebundeld in het boek Welke toekomst voor het Zoniënwoud?

Het boek Welke toekomst voor het Zoniënwoud? kost 25 euro. U kunt het bestellen via de website van De Vrienden van het Zoniënwoud of via Robert Baudemprez, Brouwerijstraat 46, 1910 Kampenhout, 0477 22 39 75 (8 euro verzendingskosten).

 

Het Zoniënwoud, uniek voor aardwetenschappen en archeologie

Dit artikel is verschenen in ‘Het Zoniënwoud, een nieuwe visie op een patrimonium met toekomst’, door bodemdeskundige Roger Langohr.