Dag van het Zoniënwoud 21/10/2018

 

“Iedereen actief voor het woud”: het is onder dit thema dat de tweede editie van de Dag van het Zoniënwoud zich aankondigt. Zondag 21 oktober worden, van 10 tot 17 uur, meer dan 50 activiteiten voor een gezinspubliek, aan de zes toegangspoorten van het bos, op de kruising van drie gewesten, voorgesteld. Ontdekkingswandelingen uiteraard, maar ook workshops, voorstellingen en animaties. Heel wat zaken dus om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kwetsbare, maar bijzonder verkwikkende natuurlijke omgeving te helpen beschermen. In 2017 heeft de Dag van het Zoniënwoud meer dan 5.000 mensen gelokt.

 

De tweede editie van de Dag van het Zoniënwoud laat het publiek toe om nieuwe plekken in het bos te ontdekken, onder begeleiding van bekwame gidsen (boswachters, natuurmensen, ornithologen, historici en andere bosliefhebbers). Een paar voorbeelden zijn het ecoduct van de Groenendaalse Poort, het ecoduct over de spoorlijn 161 – bruggen die ervoor zorgen dat het wild veilig de wegen kan oversteken – of het beroemde Arboretum van Tervuren dat dankzij het beheer van de Koninklijke Schenking boomsoorten van over de hele wereld verzamelt. Vanuit de toegangspoort Terhulpen (ingang via de Brusselsesteenweg) is het bovendien mogelijk om de integrale bosreservaten te bezoeken, die nu geklasseerd zijn als Unesco-werelderfgoed.

Op 21 oktober viert het Zoniënwoud op een groot deel van zijn grondgebied feest. Het zenuwcentrum van het evenement bevindt zich in het Rood-Klooster. Het gebruik van het openbaar vervoer of de fiets wordt sterk aanbevolen. Het is ook sterk aan te raden om goede schoenen en geschikte kleding aan te trekken. Alle gratis activiteiten en praktische informatie zijn beschikbaar op de website www.dagvanhetzoniënwoud.be. Dit evenement wordt georganiseerd tegelijkertijd met het “Week-end du Bois et des Forêts” (in Wallonië), het “Fête au Verger” (Terhulpen), de “Good Food Meetings” (in Brussel) en als orgelpunt van “De Week van het bos” (in Vlaanderen).

 

Meer informatie:

info@dagvanhetzonienwoud.be

 

 

http://www.dagvanhetzonienwoud.be/

https://www.facebook.com/foretdesoignes.zonienwoud/

https://www.instagram.com/zonienwoud_foretdesoignes/