Eerste Dag van het Zoniënwoud een succes!

Met de eerste Dag van het Zoniënwoud willden de bevoegde ministers Céline Fremault (cdH), Joke Schauvliege (CD&V) en René Collin (cdH) de mensen bewust maken van de mooie natuur dicht bij huis. Deze editie werd een enorm succes met zelfs meer dan de verwachte vijfduizend deelnemers.

Vooral het toekomstige ecoduct in Groenendaal was een grote publiekstrekker. En dat is mooi meegenomen, want de bouw van het ecoduct kadert in een project waar alle drie de partners in betrokken zijn: het Vlaams, Brussels en Waals Gewest. De drie werken nu al tien jaar samen om het bos te beschermen. Sinds kort heeft de natuurwaarde van het Zoniënwoud ook erkenning gekregen als Unesco werelderfgoed. De groene long langs Brussel ligt op het grondgebied van de drie gewesten, maar wordt pas sinds 2008 door de drie gewesten samen beheerd.

Volgens coördinator Christophe Koninckx was er een grote toeloop bij alle zes de toegangspoorten tot het woud: in Ukkel-Bosvoorde, Groenendaal, Tervuren, Jezus-Eik, Terhulpen en het Rood Klooster in Oudergem. Er waren tal van activiteiten en workshops. “Het uitzonderlijk mooie weer heeft natuurlijk bijgedragen tot het succes”, besluit Ko­ninckx.