Nieuw bezoekerscentrum in Tervuren

Begin dit jaar opende het Gemeenschapscentrum De Warandepoort in Tervuren zijn deuren. Dit nieuwe toeristische centrum is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Park van Tervuren, het Geografisch Arboretum of het Tervuurse deel van het Zoniënwoud.

© Lander Loeckx

© Lander Loeckx

Hoe oud is het Zoniënwoud? En waarom werden de lange dreven in het Zoniënwoud aangelegd? Nieuwsgiering naar de antwoorden? Spring dan zeker eens binnen in het nieuwe en hypermoderne bezoekerscentrum van Tervuren. In een digitale quiz test je jouw kennis over het Zoniënwoud, via de handige touchscreens baan je je een weg door het Geografisch Arboretum, waar meer dan 700 boomsoorten groeien. Hoe ziet een Amerikaanse Wierookceder of een Europese Alpenden er ook al weer uit?

Klaar om een frisse neus te halen? Pik er een van de vele wandelkaarten en – gidsen uit en trek de natuur in. Na een fikse wandeling kan je uitblazen in café ‘De Foyer’.

Africa@Tervuren

Nog tot 24 april 2016 loopt in GC De Warandepoort de tijdelijke tentoonstelling Africa@Tervuren. De tentoonstelling staat in het teken van de band tussen de Tervurenaars en het historische museum. Je krijgt er exclusieve filmpjes te zien over de geschiedenis van het museum. In afwachting van de heropening van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), krijg je op de tentoonstelling al een eerste voorsmaakje. Probeer als eerste de hoogtechnologische snufjes (denk: virtual reality) uit die straks in het museum komen!

Visit Tervuren

Om de opening van GC De Warandepoort te vieren, werd ook een splinternieuwe toeristische website gelanceerd. Op www.visittervuren.be vind je alle praktische informatie over Tervuren: de belangrijkste trekpleisters, leuke wandel -en fietsroutes, de bereikbaarheid en de beste hotels en restaurants in de buurt.

GC De Warandepoort is gratis toegankelijk. Tijdens het toeristische seizoen (van april tot oktober) is het centrum 6 dagen per week open. Op maandag is het centrum gesloten.

Adres GC De Warandepoort: Markt 7b, 3080 Tervuren