Economische partners

Bij een duurzaam beheer van het Zoniënwoud hoort ook het doordacht kappen van bomen. Bosexploitanten staan in voor het duurzaam vellen van de bomen in het Zoniënwoud.

FSC en PEFC

Het hout uit het Zoniënwoud beschikt over certificaten van duurzaam bosbeheer. Vlaanderen en Brussel vroegen een FSC-certificaat aan; in Wallonië is dat een PEFC-certificaat.

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profitorganisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) is een niet-gouvernementele milieuorganisatie die wereldwijd actief is in de certificering van duurzaam bosbeheer.
Die FSC- en PEFC-labels of -claims op een hout- of papierproduct garanderen dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het gebruik van FSC en PEFC is aan strikte regels en controle onderworpen.

Meer info: www.fsc.bewww.pefc.be