Bereikbaarheid

Hoe bereik je het Zoniënwoud?

Deze kaart toont de trein- en metrostations, tramhaltes en busverbindingen die je van en naar het woud brengen. Hier vind je ook de parkings, Villo!-stalplaatsen en toegangspoorten.

bereikbaarheid

download hier de kaart

Het Zoniënwoud ligt op het grondgebied van de gemeenten Sint-Genesius-Rode, Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Terhulpen en Waterloo.

De twee stations die het dichtst bij de ingang van het bos liggen, zijn die van Groenendaal en Bosvoorde. Aan de rand van het woud liggen ook verschillende tram- en bushaltes, evenals de metrohalte Herrmann-Debroux (Oudergem).

Kies je startplek en stippel jouw route uit.

Toegangspoort Groenendaal (Hoeilaart)

VANUIT BRUSSEL

Neem in Brussel-Centraal de trein naar het station van Groenendaal, dat pal in het Zoniënwoud ligt. Kijk op www.belgianrail.be voor de dienstregeling.

VANUIT VLAAMS-BRABANT

Deze bussen van De Lijn stoppen aan de halte Groenendaal Station: Lijn 395 Hoeilaart-Leuven, Lijn 553 Groenendaal-Tervuren, Lijn 598 Groenendaal-Overijse-Heverlee, Lijn 830 Groenendaal-Tervuren-Zaventem-Machelen. Kijk op www.delijn.be voor de dienstregeling.

VANUIT WAALS-BRABANT

Neem in Ottignies, Rixensart, Genval of Terhulpen de trein naar het station van Groenendaal, dat pal in het Zoniënwoud ligt. Kijk op www.belgianrail.be voor de dienstregeling.

Buslijn 366 (TEC) Court-Saint-Etienne-Rixensart-Ixelles stopt aan de halte Groenendaal Brug, vlak bij het station van Groenendaal. Kijk op www.infotec.be voor de dienstregeling.

Toegangspoort Rood Klooster (Oudergem)

VANUIT BRUSSEL

In Brussel-Centraal neem je Metro 5 in de richting van Herrmann-Debroux. Stap af aan de halte Herrmann-Debroux. Vandaar is het nog tien minuten wandelen tot aan het Rood Klooster. Kijk op www.mivb.be voor de dienstregeling.

Buslijn 41 (MIVB) richting Transvaal en Buslijn 72 (MIVB) richting Adeps stoppen ook aan de halte Herrmann-Debroux. Kijk op www.mivb.be voor de dienstregeling.

VANUIT VLAAMS- EN WAALS-BRABANT

Deze bussen van De Lijn stoppen aan de halte Herrmann-Debroux: Lijn 341 Waver-Etterbeek, Lijn 343 Maleizen-Etterbeek, Lijn 348 La Hulpe-Etterbeek, Lijn 349 Ottenburg-Etterbeek, Lijn 504 Tombeek-Etterbeek, Lijn 544 Maleizen-Woluwe, Lijn 547 Overijse-Woluwe, Lijn 548 Huldenberg-Woluwe. Kijk op www.delijn.be voor de dienstregeling.

Buslijn Conforto (TEC) Louvain-la-Neuve-Waver-Elsene en Buslijn E (TEC) Eghezée-Waver-Brussel stoppen aan de halte Herrmann-Debroux. Kijk op www.infotec.be voor de dienstregeling.

Toegangspoort Kasteel van Terhulpen

VANUIT BRUSSEL

Neem in Brussel-Centraal de trein richting Louvain-la-Neuve-Université naar het station van Terhulpen. Vandaar is het twintig minuten stappen tot aan het Kasteel van Terhulpen. Kijk op www.belgianrail.be voor de dienstregeling.

Buslijn 558 Braine-l’Alleud-Genval-La Hulpe (TEC) stopt aan de halte Nysdam in Terhulpen, op een boogscheut van het Domein Solvay. Kijk op www.infotec.be voor de dienstregeling.

VANUIT WAALS-BRABANT

Neem in Ottignies, Rixensart of Genval de trein naar het station van Terhulpen. Vandaar is het twintig minuten stappen tot aan het Kasteel van Terhulpen. Kijk op www.belgianrail.be voor de dienstregeling.

Toegangspoort Park van Tervuren

VANUIT BRUSSEL

In Brussel-Centraal neem je Metro 1 in de richting van Stokkel tot aan de halte Montgomery. Neem daarna tramlijn 44 tot aan het eindstation. Kijk op www.mivb.be voor de dienstregeling.

VANUIT VLAAMS-BRABANT EN LEUVEN

Deze bussen van De Lijn stoppen aan de halte Tervuren Museum: Lijn 315 Kraainem-Tervuren-Leefdaal-Leuven, Lijn 317 Kraainem-Tervuren-Bertem-Leuven, Lijn 519 Tervuren-Moorsel, Lijn 526 Tervuren-Heverlee, Lijn 555 Sint-Pieters-Woluwe-Leuven, Lijn 558 Tervuren-Leuven. Kijk op www.delijn.be voor de dienstregeling.

Deze bussen van De Lijn stoppen aan de halte Terminus Tram 44: Lijn 315 Kraainem-Tervuren-Leefdaal-Leuven, Lijn 317 Kraainem-Tervuren-Bertem-Leuven, Lijn 519 Moorsel-Tervuren, Lijn 526 Heverlee-Tervuren, Lijn 555 Leuven-Sint-Pieters-Woluwe, Lijn 558 Leuven-Tervuren, Lijn 410 Leuven-Brussel. Kijk op www.delijn.be voor de dienstregeling.

Toegangspoort Hippodroom Watermaal-Bosvoorde

VANUIT BRUSSEL

Neem in Brussel-Centraal de trein richting Louvain-la-Neuve-Université naar het station van Bosvoorde. Kijk op www.belgianrail.be voor de dienstregeling.

Tramlijn 94 Stadion-Louiza-Trammuseum (MIVB) stopt aan de halte Renbaan van Bosvoorde. Kijk op www.mivb.be voor de dienstregeling.

VANUIT WAALS-BRABANT

Buslijn 366 Court-Saint-Etienne-Rixensart-Ixelles (TEC) stopt aan de halte Renbaan van Bosvoorde. Kijk op www.infotec.be voor de dienstregeling.

Op Slimweg vind je een gedetailleerde routebeschrijving naar het Zoniënwoud.