Welkom aan het Ecoduct Groenendaal

Ecoduct Groenendaal. Dat is de naam van het nieuwe ecoduct over de Brusselse Ring dat beide kanten van het Zoniënwoud met elkaar verbindt.

Ecoduct Groenendaal

Ecoduct Groenendaal © Witteveen+Bos

Projectleider Steven Vanonckelen: “Onze oproep om een naam te bedenken kreeg heel wat respons: meer dan dertig mensen stuurden een voorstel in. We zochten een naam die over alle taalgrenzen heen begrijpelijk is en dat geldt zeker voor Ecoduct Groenendaal.”

De bouw van het ecoduct is gepland in 2016 en moet uiterlijk in 2017 voltooid zijn. Vanaf de zomer van dat jaar zal de naam zichtbaar zijn voor de voorbijrijdende automobilisten. Het wordt het eerste ecoduct over de Brusselse Ring.

Het ecoduct past in het Europese LIFE+ OZON-project, dat de versnippering van het Zoniënwoud aanpakt. Tegen 2017 komen er alles samen meer dan tien faunapassages over en onder de verkeersassen door het woud. Steven Vanonckelen: “We merken dat er veel belangstelling is voor het project. Zo bracht presentatrice Tatyana Beloy van het reisprogramma ‘Vlaanderen Vakantieland’ eind januari een bezoek aan het LIFE+ OZON-project.”

Meer info over LIFE+ OZON op www.zonienwoud.be/lifeozon

Bekijk de reportage van ‘Vlaanderen Vakantieland’ op www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/genieten-in-het-zonienwoud