Geannuleerd: Jeugdbewegingen in de weer voor het Zoniënwoud

Deze activiteit werd geannuleerd en zal naar een latere datum verplaatst worden. De deelnemers zullen gecontacteerd worden.

Oproep aan de leiding van de verschillende jeugdbewegingen.

Beste leid(st)er, Jin, Aspi, KLJ’er …

Ben je actief in een jeugdbeweging in de buurt van het Zoniënwoud?
Organiseer je soms activiteiten in het woud?
Hou je van het woud en wil je het helpen beschermen?

Op zaterdag 24 februari nodigen het Zoniënwoud en zijn bosbeheerders je uit om samen de handen uit de mouwen te steken voor het woud.  Op het programma: bomen planten, olifantenpaden blokkeren, clean-up-acties, … en daarnaast is het de ideale gelegenheid om boswachters, parkwachters en andere bosliefhebbers te ontmoeten!

Waarom deze uitnodiging?

Het Zoniënwoud is een prachtig speelterrein voor jeugdbewegingen. Maar het is bovenal een oeroud woud, rijk aan biodiversiteit.  Sommige zones zijn erg kwetsbaar. Maar andere zones, zoals de ‘speelzones’, zijn dan weer ideaal terrein voor activiteiten van de jeugdbewegingen. 

Laten we dus kennismaken! Wat zijn jouw verwachtingen? Hoe kan je de leden van jouw jeugdbeweging bewustmaken over de bescherming van het woud? Waar in het woud mag je activiteiten organiseren?

Op het programma

Met de leiding van jouw tak of met de oudste ledengroep (16-18 jaar), neem je deel aan leuke maar tegelijk ook nuttige activiteiten ten voordele van het woud.  Deze activiteiten zijn dé gelegenheid voor interessante ontmoetingen en een eerste uitwisseling.  Aan het einde van de dag trekken we de besluiten en bepalen we de volgende stappen.

Praktische informatie

  • Zaterdag 24 februari, 13.30 tot 17.30 uur.
  • Renbaan van Bosvoorde – toegangspoort van het Zoniënwoud, ter hoogte van het oude ‘gokdorp’ (tussen de Terhulpsesteenweg en de grote tribune)
    • Terhulpsesteenweg 53, 1180 Ukkel. 
    • Openbaar vervoer: MIVB tram 8. NMBS Stations Boondaal en Bosvoorde zijn vlakbij.
    • Fietsenstalling ter plaatse.
  • Voorzie geschikte kledij en schoenen. Wij voorzien werkhandschoenen.
  • Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht vóór 15/02 via dit inschrijvingsformulier.

Alvast bedankt om ons te helpen deze uitnodiging naar de juiste personen binnen jouw of andere jeugdbewegingen te verspreiden!

Deze activiteit wordt georganiseerd door Leefmilieu Brussel en Stichting Zoniënwoud, in samenwerking met de bosbeheerders van de 3 gewesten. In het kader van het project Life B4B – Belgium for Biodiversity, met de steun van de Europese instellingen.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid