Uitkijken naar wat 2024 voor het Zoniënwoud in petto heeft!

Dankzij interessante uitwisselingen en ontmoetingen die Stichting Zoniënwoud het afgelopen jaar tijdens tal van activiteiten en participatieve momenten had met de betrokken partijen van het woud, kunnen we in 2024 alvast uitkijken naar enkele belangrijke momenten voor het Zoniënwoud. 

In 2024 is het eindelijk zover!

De vrijwilligerswerking, ook wel de ‘Soigneurs’ genoemd, zal het levenslicht zien. Deze werking wordt binnenkort concreet. In maart zal een eerste oproep gelanceerd worden om gemotiveerde vrijwilligers aan te trekken, op te leiden en in te zetten ten voordele van het Zoniënwoud. Wie weet ben jij wel een van hen? 

Deze enthousiaste vrijwilligers zullen zich aan de zijde van de boswachter inzetten om een rol te spelen bij het verwelkomen en sensibiliseren van bezoekers in het woud, bij het omkaderen van activiteiten voor de bescherming van het woud en bij kleine terreinacties. Hun werking, opleiding en takenpakket worden ontwikkeld in samenspraak met het bospersoneel en de natuurverenigingen van het Zoniënwoud.

Sinds oktober 2023 maakt het Vlaamse deel van het Zoniënwoud deel uit van wat sinds dan erkend wordt als Nationaal Park Brabantse Wouden. Nu is het uitkijken hoe dit succesverhaal ook over de Brusselse en Waalse gewestgrenzen heen een nieuwe dynamiek voor de Brabantse natuur kan betekenen, met het Zoniënwoud als middelpunt!

Ook het komende jaar worden partners en bezoekers samengebracht tijdens een brede waaier aan activiteiten, met als hoogtepunt de Dag van het Zoniënwoud op 20 oktober, die dit jaar zal uitgroeien tot de Dag van de Brabantse Wouden. Bewustwording creëren over de kwetsbaarheid van onze natuur en haar rijke biodiversiteit zijn de kernthema’s van deze activiteiten.  

Deze ambities moeten bijdragen tot een betere bescherming en versterking van het uitzonderlijke karakter van ons prachtige Zoniënwoud.

Samen voor het Zoniënwoud! Doe jij ook mee? 

Foto door Stichting Zoniënwoud

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid