Uitnodiging infoavond Brabantse Wouden

UITNODIGING
‘Brabantse Wouden – Forêts du Brabant’
Een samenhangende visie voor meer natuur in dit interregionaal gebied
Dinsdag 28 november 2023 – Gemeentehuis van Oudergem

Tussen de drie grote historische wouden van Brabant, het Zoniënwoud, het Meerdaalwoud en het Hallerbos, vinden we een mozaïek aan bosgebieden, velden en weilanden terug. Deze groene gebieden worden in het Brabantse landschap met elkaar verbonden via authentieke dorpen en kronkelende riviertjes. Samen vormen deze natuurlijke en culturele elementen de Brabantse Wouden, een groene long tussen de steden Brussel, Leuven, Waver, Louvain-la-Neuve en Halle.

Het Vlaamse deel is net aangewezen als Nationaal Park.  De drie gewesten, de twee Brabantse provincies en tal van partners zetten zich in om de natuur in dit interregionale gebied te beschermen en te verbeteren.

Omdat het Zoniënwoud in het hart van dit interregionale gebied ligt, nodigt Stichting Zoniënwoud je graag uit voor een informatieavond om de dynamiek die gaande is beter te begrijpen, om de belanghebbenden van de drie Gewesten te horen spreken over het onderwerp en om hen je vragen te stellen.

Taalaanpak
De tussenkomsten zullen voornamelijk in het Frans plaatsnemen met Powerpoints in het Nederlands en aandacht dat de kernboodschappen voor iedereen duidelijk zijn. Nieuwe infosessies zullen nog in het Nederlands georganiseerd worden door de Vlaamse coalitie.
Inschrijving:
Dank om je aanwezigheid te bevestigen via dit inschrijvingsformulier

Deze infoavond wordt georganiseerd door Stichting Zoniënwoud in samenwerking met de Vlaamse Coalitie Brabantse Wouden, de provincie Waals-Brabant, Leefmilieu Brussel en het Waalse Département de la Nature et des Forêts.

Stichting Zoniënwoud ondersteunt de realisatie van een intergewestelijke en gemeenschappelijke visie voor het Zoniënwoud en stimuleert initiatieven die goed zijn voor het bos.

Doe een gift en steun projecten ten voordele van het Zoniënwoud

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid