Week van de mobiliteit: onderweg zijn, maakt deel uit van je bosbezoek.

Van 16 tot 22 september is het week van de mobiliteit. Dé ideale gelegenheid om het onderweg zijn, deel te laten uitmaken van je bosbezoek.

Dankzij het openbaar vervoer, de ‘bostram’ en met de fiets geraak je gemakkelijk in het Zoniënwoud.

Wij geven je graag enkele tips.

Neem de bostram.

Tram 44 is de een van de mooiste lijnen van het MIVB-netwerk en mag je terecht de bostram noemen. Het lijkt alsof je door een gotische beukenkathedraal rijdt die verandert van kleur en aspect doorheen de seizoenen. Je stapt af onder de geroemde beuken van het Zoniënwoud. De tramhaltes van deze lijn liggen niet ver van de toegangspoorten Rood Klooster en Park van Tervuren.

Vanuit het metrostation Herrmann-Debroux is het 10 minuten wandelen door het mooie Bergojepark naar het Rood Klooster.

De treinstations van Bosvoorde, Groenendaal en Ter Hulpen, liggen op wandelafstand van het bos. Dankzij de netwerken van MIVB, De LIJN en TEC geraak je tot aan elke toegangspoort van het Zoniënwoud.

Wandel door het Zoniënwoud, van station naar station.

Grote RoutepadenGR Sentiers en de organisatie Trein Tram Bus bieden wandelaars verschillende mogelijkheden om via het openbaar vervoer de mooiste wandelingen te maken. Onder de noemers ‘Treinstapper‘, ‘Gare à Gare‘ en ‘Groene Halte‘ vind je verschillende wandelingen die je door het Zoniënwoud van het ene treinstation naar het andere leiden. Ook NMBS promoot wandelingen rond haar stations in het Zoniënwoud. Meer informatie lees je op onze wandelpagina.

Knoop je eigen fietstocht aan elkaar.

Het fietsknooppuntennetwerk in Vlaanderen en Wallonië leidt je over mooie en fietsvriendelijke wegen naar en door het Zoniënwoud.

Ontdek alle fietsmogelijkheden en enkele leuke tochtsuggesties voor zowel de rustige weekendfietser als voor de echte flandriens en mountainbike-liefhebbers op onze fiets- en MTB pagina.

Onderweg zijn, maakt deel uit van je bosbezoek

Lees op onze pagina toegangspoorten hoe je vlot met het openbaar vervoer, met de fiets of met de wagen naar het Zoniënwoud komt.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid