Word deze zomer enquêteur in het Zoniënwoud!

Wist je dat er in het Zoniënwoud natuurlijk UNESCO werelderfgoed te vinden is? Zowel in het Vlaams, het Waals en het Brussels gedeelte maken enkele stukken bos deel uit van het erfgoed ‘Oude en Ongerepte Beukenbossen van de Karpaten en andere regio’s van Europa’. Naast het UNESCO werelderfgoed zijn er in Europa nog bossen met oud-boskenmerken. Deze ‘onbekende’, maar evenzeer waardevolle bossen, zijn dringend toe aan een betere bescherming. Om een wetenschappelijke onderbouwing voor de bescherming van deze bossen te bieden, werd in 2020 het Life Prognoses project in het leven geroepen. Stichting Zoniënwoud coördineert  dit project.

In het kader van dit project nemen we tijdens de zomer van 2022 op verschillende testlocaties (België, Zwitserland, Oekraïne en Italië) enquêtes af bij de bezoekers van het bos. De resultaten van deze enquêtes zullen het mogelijk maken om de oude bossen te vergelijken met de ‘doorsnee’ bossen op vlak van recreatieve en toeristische waarde. Dankzij deze actie zullen de voordelen van deze bossen beter bekend worden, waardoor deze bossen beter beschermd kunnen worden.

Dit wordt de grootschaligste dataverzameling over het belang van oude bossen in Europa die tot nu toe zal hebben plaatsgevonden. Daarom hebben we jou nodig!

Grijp deze unieke kans om je in te zetten voor de bescherming van de oude en ongerepte bossen in het Zoniënwoud, en in Europa!

Word één van onze enquêteurs!

  • Je bent bereid om ons dynamische team te vervolledigen
  • Tussen juni en september 2022 ben je minstens 3 dagen (of 6 halve dagen) beschikbaar

Wat bieden we je aan?

  • Een briefing op voorhand
  • Een kennismaking met de oude en ongerepte bosstructuren in het Zoniënwoud
  • Een vrijwilligersvergoeding
  • Een slotmoment waarop we de resultaten voorstellen
  • Een betrokkenheid bij dit boeiende project

Is je enthousiasme aangewakkerd?

Reageer via dit inschrijvingsformulier.

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid