De Dag van het Zoniënwoud was een topdag!

Op zondag 16 oktober 2022 werd het Zoniënwoud in de kijker gezet tijdens de zesde editie van de Dag van het Zoniënwoud

Dankzij de enthousiaste medewerking van de vele partners, de gemeentes en het bospersoneel die zich inzetten voor het Zoniënwoud, en ook dankzij jouw aanwezigheid, kunnen we terugblikken op een geslaagde editie. Bezoekers konden het bos en haar partners op een unieke manier leren kennen, om het beter te beschermen! Het stralende herfstweer kregen we er zomaar bij.

De Dag van het Zoniënwoud in een notendop:

  • 58 partners met samen meer dan 150 enthousiaste betrokkenen zorgden voor het succes van deze dag door bezoekers te gidsen en rond te leiden, door hun activiteiten en projecten voor te stellen, door bezoekers te ontmoeten en diens vragen te beantwoorden, …
  • 7 ‘bosgemeentes’ stelden personeel en materiaal ter beschikking, ondersteunden de communicatie of zijn ons die dag komen bijstaan op het terrein.  
  • 3 gewesten werkten samen zodat alles vlot kon verlopen en waardoor het publiek op een zo breed mogelijke manier geïnformeerd werd over deze dag.
  • De boswachters waren er die dag ook om vragen van bezoekers te beantwoorden, om te informeren over het beheer en de uitdagingen en om hun passie voor het bos en voor hun werk te delen.
  • 86 activiteiten sierden het diverse programma: natuurwandelingen, exclusieve bezoeken en rondleidingen, expo’s, workshops, sensibiliseringsacties, boeiende en speelse kinderactiviteiten, ontmoetingen, eetgelegenheden met lokale en biologische producten, …
  • Aan 7 toegangspoorten van het bos wemelde het van de mogelijkheden voor toekomstige ontwikkelingen.

Bedankt iedereen!

Noteer alvast de editie van 2023 in je agenda: zondag 15 oktober

Mis niets van de activiteiten in er rond het bos, check de agenda van het Zoniënwoud!

Herbeleef de Dag van het Zoniënwoud via enkele sfeerbeelden:

Foto’s door: Lokaal bestuur Hoeilaart (1,3,4,6,7,8), Kevin Knevels (2,5,26), Nicolas Bronchain (12), Thierry Lampe (hoofdfoto,13 – 22, 25), Drohme (23), Sarah Wagschal (27,28), (Stichting Zoniënwoud (9,10,11,25)

Stichting Zoniënwoud – Samen voor het Zoniënwoud! 18/10/2022

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid