Natura 2000 Dag in het Zoniënwoud: Wandel mee en leer meer over dit speciale beschermingsstatuut voor de natuur.

Op zondag 21 mei is het de jaarlijkse Europese Natura 2000 Dag. Dit is het uitgelezen moment om de uitzonderlijke natuur van het Zoniënwoud en de bescherming ervan door programma’s als Natura 2000 en LIFE in de kijker te zetten.

Frederik Vaes, ingenieur Bos en Natuur bij Leefmilieu Brussel neemt je mee op stap om te tonen hoe Natura 2000 in het Zoniënwoud wordt toegepast en hij vertelt je over de vele uitdagingen waar het bos voor staat omwille van de klimaatverandering.

Verder zijn er tussenkomsten voorzien over het Europese Natura 2000 netwerk en natuurherstelprojecten in het kader van het Europese Life-project B4B (Belgium for Biodiversity), maar ook over de belangrijke rol die we als bezoekers hebben om het Zoniënwoud te beschermen.

Iedereen is welkom, voor natuurgidsen in het bijzonder kan deze wandeling een interessante uitbreiding zijn van hun kennis voor natuurwandelingen.

De rondleiding zal in het Nederlands en het Frans worden gehouden, waarbij erop wordt toegezien dat de belangrijkste boodschappen door iedereen kunnen worden begrepen.

Praktische info :

Zondag 21 mei 2023

10:00 – 12:30

Startplaats: Ingang Adeps (Centre Sportif Forêt de Soignes)
Op een kwartier wandelen van metrohalte Herrmann-Debroux

Wandeling: +- 6 km

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via dit inschrijvingsformulier.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Zoniënwoud in het kader van het Europese Life project B4B (Belgium for Biodiversity)

Foto’s door: Thierry Lampe (cover, 1), Frédéric Demeuse (2), Stichting Zoniënwoud (3), Kris Vandekerkhove (4)

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid