Samen voor het Zoniënwoud! Doe jij ook mee?

Op zondag 20 maart, ter gelegenheid van de internationale dag van het bos, bundelen partners, vrijwilligers en het bospersoneel van het Zoniënwoud opnieuw de krachten. Je vindt ze die dag rond de verschillende toegangspoorten van het bos waar ze je informeren over hoe we samen het Zoniënwoud kunnen beschermen. Onder de noemer ‘Samen voor het Zoniënwoud! Doe jij ook mee?’ is er een intergewestelijke sensibiliseringsactie die alle bezoekers aanmoedigt om de goede gewoontes te respecteren tijdens een bezoek aan het bos.

Het Zoniënwoud, prachtig maar kwetsbaar! Respecteer de goede gewoontes.

Ons bos is een thuis voor broedende vogels, kleine zoogdieren, amfibieën, reptielen en ook reeën. Er huizen belangrijke dier- en plantensoorten en kwetsbare Natura 2000 – sites maken er deel van uit. Elk bezoek aan het bos heeft een impact op deze prachtige biotoop, maar door de goede gewoontes te volgen, beperk je de impact van jouw bezoek tot een minimum en draag je bij tot de bescherming van het bos, haar fauna en flora .

Ken je de goede gewoontes nog niet? Ontdek ze hier op een rijtje.

Doe jij ook mee ?

Wandelaars, joggers, fietsers, mountainbikers, ruiters, hondenbaasjes, jeugdbewegingen, … sluit je bij ons aan! Kom op zondag 20 maart een praatje slaan met het bospersoneel en de partners van het Zoniënwoud. Ze vertellen je uitgebreid hoe je zelf je steentje bij kan dragen aan de bescherming van het bos. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst van het Zoniënwoud. Draag de goede gewoontes breed uit en word een echte ambassadeur van het bos!

Internationale dag van het bos: Boswachters en bospersoneel in de kijker.

De boswachters en het bospersoneel staan garant voor het bos van morgen. Naast hun primaire rol in het duurzame beheer van het bos, staan ze in voor de veiligheid van de bezoekers en zien ze erop toe dat de rust en de stilte van het bos, de fauna en de flora worden gerespecteerd. 

Ze verdienen het grootste respect en onze steun. Kom je hen tegen in het bos? Zeg hen dan zeker eens gedag. Ze staan open voor jouw vragen en geven je ook graag goede raad.  

Aanmelden op onze nieuwsbrief

Vul uw gegevens in om in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies volgens ons privacy beleid